BLOG

Ali poleti nosite ‘poškodovano’ srajco?

admin : september 9, 2014 7:34 pop : blog
srajce1.1407225902.JPG.o.600px.jpg

Dior

Najbolj sporna tema na seminarjih o kulturi poslovnega oblačenja za različne skupine udeležencev je srajca s kratkimi rokavi. Vsaj tretjina moških namreč sploh ne ve, o čem govorim. Da takšna srajca ni primerna? Od kod mi ta ideja? In zakaj ne?, me sprašujejo. Poznavalci kulture oblačenja se strinjajo z mano, v Sloveniji je preveč moških, ki nosijo srajco s kratkimi rokavi.

Kravata s kratkimi rokavi odpade

Formalna srajca s kratkimi rokavi je srajca, ki ji manjka en kos tkanine. Je odrezana, ‘poškodovana’. Kratka rokava štrlita navzven kot perutnici, moške kosmate roke pa gledajo izpod rokavov kot nogice od pajka.

Obstaja še hujša kombinacija, nekateri namreč k srajci s kratkimi rokavi zavežejo kravato. S kravato pač ne moremo nadomestiti odrezanega kosa srajce, še manj pa delovati profesionalno.

 

2-123.1407225833.jpg.n.500px.jpg

Nasvet: srajca in kravata sta del poslovne ‘uniforme’. Srajca, h kateri nosite kravato, mora imeti dolga rokava, na ovratniku ne sme biti gumbkov in ne sme imeti našitega žepa. Če se vam zdi, da tako stroge poslovne uniforme ne potrebujete, nadomestite srajco s kratkimi rokavi raje s polo majico. Če pa imate radi srajce, potem kupite srajco z dolgimi rokavi in to, če vam je zelo vroče in če dogodek to dopušča, dvakrat zavihajte. Italijani jih zavihajo celo trikrat.

http://trendi.finance.si/8807283/Ali-poleti-nosite-po%C5%A1kodovano-srajco

Leave a response »

Kako se poleti modno (poslovno) obleči?

admin : september 9, 2014 7:32 pop : blog
blog1.1402473342.JPG.o.600px.jpg

agnes b

Univerzalnega nasveta, kakšna naj bo vaša (modna) podoba poleti, ni. Pazite pa, da boste z oblačili ustrezali svojemu položaju v (strogem) poslovnem okolju.

 

blog2.1402473573.JPG.o.600px.jpg

Jones

Sproščeno

Če želite z obleko sporočati, da ste prijazni (tudi v poslu) in dostopni, se oblecite bolj sproščeno. Kostima ali obleke s kravato ne potrebujete. Sproščena oblačila so svetlejša, vzorčasta, lahko tudi bolj oprijeta, tkanine so padajoče, mednje sodi tudi lan. V poslovnih okoljih sproščeno za moške pomeni dolge hlače in majice brez napisov, za ženske srednja dolžina kril in majice vsaj s kratkimi rokavi.

 

blog3.1402474195.JPG.o.600px.jpg

Hermes

Vodje

 

blog4.1402474363.JPG.o.600px.jpg

Gaudi, Kenzo, Armani Collezioni, foto: Aleš Beno

Če ste na vodstvenem položaju, morate imeti v mislih, da je vaša podoba zgled drugim in da z njim dokazujete avtoriteto, moški denimo s kakovostnimi usnjenimi zaprtimi čevlji in tudi poleti s temnejšo barvo oblačil, ženske denimo z izbranim, nevpadljivim nakitom.

Če želi posameznik v podjetju napredovati, naj pri oblačilih posnema nadrejene in slog tistih, ki ga res imajo.

Namig za ženske

Če krilo sega do kolen in je izrazito ozko, vam ob sedenju lahko še bolj nevarno zleze navzgor, kot pa mini in tako (žal) postane super mini. Merilo je lahko: če sedite in morate krilo ves čas popravljati in potiskati proti kolenom, potem je brez dvoma prekratko. Drugo merilo je, naj v sedečem položaju med konico kolen in krilom ni več kot štiri centimetre. Ker z vsakim kosom oblačila nekaj sporočamo, z zelo kratkim krilom v poslovnem svetu sporočamo, da želimo ugajati in morda celo osvajati. To pa ni zaželeno.

 

blog5.1402474635.JPG.o.600px.jpg

Michael Kors

Česa res ne obleči

Zelo med drugim odsvetujem prevelika ali premajhna oblačila, nezlikana oblačila, spuščene robove, manjkajoče gumbe, pregloboke dekolteje (če se vidi jamica med prsmi), znošene in umazane čevlje, oblačila s sporočilnimi napisi.

http://trendi.finance.si/8804129/Kako-se-poleti-modno-%28poslovno%29-oble%C4%8Di

Leave a response »
« Stran 1 ... 4, 5, 6 »