BLOG

Jeans komplet (Comma) iz evkaliptusa?

admin : maj 31, 2017 12:21 pop : blog

Če boste oblekli to majico in hlače blagovne znamke Comma (to kolekcijo so pravkar dobili v trgovine), ju ne slečete več. Izdelana sta iz izjemno prijetnega, hladnega, enostavnega za vzdrževanje in okolju prijaznega Liocela, ki je marsikateremu potrošniku še neznan. Comma ima v Sloveniji vedno pomembnejše mesto med ženskam, ki iščejo kakovostne materiale, dobre kroje in ustrezne cene.

lyocell-1-6381

Bo Liocel prehitel bombaž?
Verjetno ste že slišali, da je gojenje bombaža izredno škodljivo za okolje. Za  izdelavo kavbojk potrebujemo 1 kg bombaža in  8.500 litrov vode. Bombaž je ena od najbolj žejnih rastlin na svetu, gojenje zahteva poleg velike količine vode, pesticidov in mineralnih gnojil in različnih kemikalij ter sabo pa pušča opustošenje.  V zadnjem času boljše blagovne znamke namesto bombaža predvsem za izdelavo poletnih oblačil uporabljajo nov, okolju in koži prijazen Liocel.

Lyocell (Liocel) je regenerirano celulozno vlakno iz lesa evkaliptusa. Je produkt nove generacije z lepo prihodnostjo, saj proizvodnja ni škodljiva za naravo in okolje. Ima vse prednosti tako sintetičnih kot naravnih vlaken. Tkanina je prijetna na otip, mehka, njen sijaj spominja na svilo in izredno zračna ter bolj trpežna od drugih naravnih vlaken.
Nega je enostavna, v stroju pri 40 ° C.
Svoje izjemne funkcionalne lastnosti ima zaradi pravilnega zaporedja nanovlaken, ki so hidrofilna in odlično sprejemajo vlago. Ta naravna liocelna vlakna sprejmejo 50 % več vlage kot bombaž in imajo večjo toplotno prevodnost in večjo prepustnost vodne pare v primerjavi z bombažem. Mikroskopski kanali med nanovlakni namreč regulirajo sprejem in oddajo vlage ter skrbijo za odlične klimatske lastnosti.

Dobre lastnosti Liocela:
mehak otip
plemenit svilnat sijaj
udoben za nošenje
dolga življenjsko dobo
se ne mečka
enostavno pranje in likanje
evkaliptus ima naravne antiseptične lastnosti in preprečuje rast mikroorganizmov

Včeraj v Mariboru v Commi ni bilo ženske, ki ne bi pomerila tega kompleta. Šel je kot za med. Nosite ga lahko z visokimi petami ali balerinkami, vrvastim podplatom ali stileto petami in seveda zagotovo s snikerji. Odlična kosa za potovanja ali potep po mestu.

liocell

Comments are closed

Simfonija dišav v Ikoni

admin : november 27, 2016 9:57 pop : blog

Tako kot je glasba sestav­ljena iz not, ki ustvarjajo unikatni zapisi, je tudi s parfumi. Parfumerji, ki jim pravijo tudi nosovi, dirigirajo številnim aromam in jih umestijo v unikatno zaporedje. Niti dve dišavi nista sestavljeni iz enakih sestavin in v enakih količinah, recepture pa so strogo varovana skrivnost.

o-145081

V Ikoni, trgovini na Mestnem trgu 24 v Ljubljani, smo odkrivali nov svet. Svet, ki se ga marsikdo ne zaveda. Veliko mojih strank pa ugotavlja, da komercialne dišave motijo, imajo neprijeten vonj in vonjave, ki se zaključijo z zgornjo noto, ne razvijejo se do srčne in osnovne note.

Odkrivali smo parfume, ki jih poimenujemo niche ali nišni parfumi. Le ti so visoko kakovostni, saj vsebujejo veliko naravnih esenc in visoko koncentracijo dišav.

Uživali smo v zaporedju not dišav Amouage, Eight & Bob, pokukali do polic z Nassomatto in Juliette Has A Gun, Comme des Garcon. Imeli smo privilegij, da smo odkrivali svet opojnih dišav blagove znamke Histoires De Parfums. Dobili so jo prav na ta dan.

Nekaj odmevov udeleženk:

»Sama obožujem parfume in znamka Amouage mi je omogočila, da spoznam čisto drugo dimenzijo dišav. Amouage so dišave, ki te iz ure v uro presenečajo. Vsakič, ko sem poduhala roko je moj nos zaznal drug vonj. Čudovito!«

»V petek so me najbolj prevzele zgodbe, ki stojijo v ozadju parfumov.  Poleg tega si sploh nisem predstavljala, da je to prava znanost.
Bilo je veliko zanimivih informacij in zelo prijetno vzdušje. Prava tema za žensko druženje. Vonji so bili zelo intenzivni in nekateri so bili zame čisto preveč iz “moje cone udobja“. z dvema listkoma, ki pa še vedno dišita, pa se še spoznavam:). Hvala za povabilo.«

Ali veste, da:

  • imajo kakovostni parfumi esence, ki vsebujejo zgornje note, srce parfuma in osnovne note;
  • je izdelovanje parfumov zelo občutljivo in zahtevno delo, malo je izjemnih nosov – ljudi, ki kreirajo parfume in poznavajo sestavine;
  • dišave vplivajo na počutje in razpoloženje, spomin, telesno privlačnost;
  • mnoge nekakovostne dišave vsebujejo poleg naravnih sestavin tudi sintetične, ki lahko sprožijo alergične odzive, migrene in astmatične napade;
  • čutilo vonja, pripomore k temu, da dobimo celovite informacije iz našega okolja. S tem si ustvarimo celovito in multidimenzionalno podobo o fizičnem okolju ter o ljudeh in živalih, ki so okrog nas;
  • strokovnjaki celo domnevajo, da ima izbira partnerja s pomočjo vonja podobne razloge kot pri živalih. Živali z vonjem ugotavljajo zdravje, zmožnost reprodukcije in genetsko združljivost s partnerjem;
  • določenim dišavam dodajajo feromone. Z dodajanjem feromonov parfumu se okrepi koncentracijo lastnih feromonov in doseže, da nasprotni spol lažje zazna vaš specifični vonj. Feromoni so brez vonja, in jih ne zaznavamo z nosom, temveč s tako imenovanim vomeronazalnim organom, ki leži med nosno in ustno votlino. Živčne celice tega organa so povezane s hipotalamusom, spodnjim delom medmožganov, ki uravnava številne fiziološke procese, med drugim tudi delovanje spolnih organov.

V Ikoni smo skušali zaznati esence, kot so: mošus, ambra, pačuli, vetiver, bergamotka, sandalovina,…
Seveda pa so nas tudi lepo pogostili s penino, prelepimi in predobrimi sladicami in že prednovoletno čarobnim vzdušjem.

Hvala Ikona za lep večer.

Če se nam želite pridružiti na dogodkih ste dobrodošli. Pošljite vaš elektronski naslov na: lea.pisani@siol.net in obveščali vas bomo o dogodkih in pošiljali novičke o kulturi oblačenja.

Comments are closed
« Stran 1, 2, 3, 4, 5, 6»