Knjigi

Obleka – kaj, kdaj, kako, november 2010, ponatis februar 2011

V knjigi je Lea oblikovala merila za izbiro primernih oblačil za vse življenjske priložnosti. Knjiga ni napisana zgolj kot vodnik, poleg sodobnega oblikovanja in tehničnih ilustracij, ki pripomorejo k razumevanju besedila boste v njej našli vrsto dragocenih namigov, skokov v zgodovino in prvič poimenovanih oblačil v slovenskem jeziku. Inventiven pristop k ravnem oblačenja postavlja temelje oblačilne kulture pri nas. Knjiga ima 372 strani in več kot 490 fotografij. Izbor oblačil za nastop na TV,  pogovor za službo, bivanje v hotelu, predavanje,  potovanje s križarko. Razlike v poslovnem oblačenju pri nas in po svetu.

Vse o moški obleki  ̶  kroji, velikosti, tkanine, dodatki, barve. Izčrpne informacije o srajci, kravati, čevljih, vzdrževanju oblačil in osebni urejenosti.

Vse o ženski obleki  ̶  ženski suknjiči, majice in bluze, hlače, krila, plašči. Nasveti za izbiro spodnjega perila, najlepših torbic ali čevljev.

Opisane so oblike ženskih postav in različnih slogi oblačenja. Odkrili boste lahko katere barve oblačil vam pristajajo in kakšna je njihova simbolika.

Knjiga je razprodana.

Ravni oblačenja/Dress Code, april 2016

V knjigi je sistematično opisanih vseh dvanajst ravni oblačenja, ki jih človek pozna in uporablja – od fraka do športnih oblačil. Avtorica je že v prvi knjigi inovativno oblikovala merila za izbor primernih oblačil za vse življenjske priložnosti in te ravni poimenovala v slovenskem jeziku. V knjigi boste našli tudi razpredelnico z osnovnimi informacijami o oblačilih in dodatkih za posamezno raven.

Poleg tega lahko preberete številne nasvete o materialih, vzdrževanju, ustrezni velikosti oblačil. Obsežna poglavja o izboru primerne obleke, dodatkov in drugih priporočilih za goste na televiziji, za pogovor za službo, pogrebno slovesnost, poroko, maturantski ples in za šolo vam bodo pomagala pri oblikovanju sodobne in ozaveščene podobe.

V knjigi gre za abecedo kulture oblačenja, ki bi jo moral poznati vsakdo, ki se želi s svojo podobo prilagajati različnim življenjskim priložnostim.

Reference tujih strokovnjakov na tem področju potrjujejo, da je Lea Pisani s tem delom inovator ne samo v slovenskem ampak tudi v evropskem prostoru.

Knjiga obsega 153 strani.
Cena knjige je 28,00 €.

Naročilo knjige: lea.pisani@siol.net ali lea.pisani@imageconsulting.si

Resnično sem bil presenečen, ko sem odkril knjigo Dress Codes for all Occasions, ki jo je napisala Lea Pisani. To je najbolj celovito delo na to temo, kar jih poznam. Knjigo toplo priporočam vsem moškim in ženskam, ki se želijo prepričati, da so v vsaki situaciji primerno oblečeni.«

Jacques de Baenst
Častni ambasador Njegovega Veličanstva Kralja Belgije
Častni generalni direktor Evropske komisije
Vodja protokola od 1994 do 2010
Predavatelj in svetovalec za protokol

Knjigo Lee Pisani z naslovom Dress Codes for all Occasions sem prebral z zanimanjem in v njej našel poučne in koristne informacije. Lea Pisani je uspešno in na preprost način povzela vse najpomembnejše elemente pravil oblačenja, od najbolj formalnih (frak) do najmanj formalnih. Kot vemo, bonton in protokol temeljita na trdnih tradicijah. Pravila oblačenja so del tradicij tega sveta, a žal senobena knjiga o protokolu ne more pohvaliti s tako celostno predstavitvijo kot knjiga Lee Pisani. Njena knjiga je zato pomemben prispevek h globljemu razumevanju oblačil in k znanju njihove uporabe. Priporočam jo brez zadržkov.

Dr. Luis Ritto,
Nekdanji veleposlanik EU pri Svetem sedežu, Malteški red
Stalni predstavnik EU pri Organizaciji združenih narodov
Zaslužni profesor na Mednarodni šoli za protokol in diplomacijo v Bruslju

Obleka je zelo pomembna pri ustvarjanju prvega vtisa. Z opredelitvijo različnih ravni oblačenja daje Lea bralcem načrt za uspešno oblačenje za različne priložnosti.

Ines Pires-Urquiza,
Ustanoviteljica in direktorica Mednarodne šole za protokol in diplomacijo ISPD, Bruselj