O LEI

_DSC0032Lea Pisani je avtorica knjižne uspešnice, prvega slovenskega priročnika o obleki, Obleka – kaj, kdaj, kako in angleške različice Dress Codes for all Occasions, ki jo najdete v elektronski obliki v spletni trgovini Amazon.

Aprila 2016 je izdala novo knjigo Ravni oblačenja / Dress Code, v kateri svoja znanja in mnenja predstavi visoko objektivno in hkrati globoko subtilno. Avtorica je na tem področju inovatorka, njena klasifikacija ravni oblačenja je avtorsko delo, prav tako tudi številni izrazi, ki so prevedeni iz tujih jezikov. Avtorica je že v prvi knjigi oblikovala merila za izbor primernih oblačil za vse življenjske priložnosti in te ravni poimenovala v slovenskem jeziku.

Izobražuje v okviru različnih izobraževalnih sistemov. V svojem studiu svetuje posameznikom, ki želijo zavestno oblikovati videz, pomaga pri nakupih, načrtuje celostne izvedbe uniform. Zanima jo oblikovanje celovite podobe v skladu z osebnostnimi lastnostmi in položajem posameznika ali profesionalnimi pristojnostmi uporabnika uniforme. Po izobrazbi je univ. dipl. ing. oblikovanja tekstilij in oblačil. Specializirala je v Londonu in pridobila naziv CMB Image Consultant. V Bruslju,  ISPD – International School for Protocol and Diplomacy, se je izpopolnila v protokolu in bontonu.  Svetovalka za kulturo oblačenja je dvajset let.

Pišite Lei, če bi želeli reference.