Reference

Reference o knjigi Ravni oblačenja:

»Resnično sem bil presenečen, ko sem odkril knjigo Dress Codes for all Occasions, ki jo je napisala Lea Pisani. To je najbolj celovito delo na to temo, kar jih poznam. Knjigo toplo priporočam vsem moškim in ženskam, ki se želijo prepričati, da so v vsaki situaciji primerno oblečeni.«

Jacques de Baenst
Častni ambasador Njegovega Veličanstva Kralja Belgije
Častni generalni direktor Evropske komisije
Vodja protokola od 1994 do 2010
Predavatelj in svetovalec za protokol


Knjigo Lee Pisani z naslovom Dress Codes for all Occasions sem prebral z zanimanjem in v njej našel poučne in koristne informacije. Lahko rečem, da je Lea Pisani uspešno in na preprost način povzela vse najpomembnejše elemente pravil oblačenja, od najbolj formalnih (frak) do najmanj formalnih. Podrobno opiše vsako raven oblačenja in  zraven doda uporabne slike in fotografije oblek, ki se običajno uporabljajo v družabnem življenju in so za bralca zelo razumljive. Kot vemo, bonton in protokol temeljita na trdnih tradicijah. Pravila oblačenja so del tradicij tega sveta, a žal senobena knjiga o protokolu ne more pohvaliti s tako celostno predstavitvijo kot knjiga Lee Pisani. Njena knjiga je zato pomemben prispevek h globljemu razumevanju oblačil in k znanju njihove uporabe  (kdaj in kako naj se uporabljajo v družbi). Priporočam jo brez zadržkov.

Dr. Luis Ritto
Nekdanji veleposlanik EU pri Svetem sedežu, Malteški red
Stalni predstavnik EU pri Organizaciji združenih narodov
Zaslužni profesor na Mednarodni šoli za protokol in diplomacijo v Bruslju


Obleka je zelo pomembna pri ustvarjanju prvega vtisa. Z opredelitvijo različnih ravni oblačenja daje Lea bralcem načrt za uspešno oblačenje za različne priložnosti.

Ines Pires-Urquiza
Mednarodna šola za protokol in diplomacijo


Izjave direktorjev podjetij

Naše podjetje je večinoma prisotno na tujih trgih. Zavedamo se, da je podoba za dobro komunikacijo zelo pomembna. Prilagajati se je treba različnim poslovnim okoljem in različnim ljudem. Z informacijami, ki nam jih je Lea Pisani posredovala na delavnicah za naše managerje, smo naredili pomemben korak naprej k pristopu in zavedanju, kako lahko s celovito in prilagojeno podobo na učinkovit način pristopimo k našim strankam.

dr. Marjan Pogačnik, glavni direktor
Iskra Mehanizmi


Smo hitro rastoče podjetje, ki je v 35 letih zraslo iz s. p. v veliko podjetje z 280 zaposlenimi. Delamo za avtomobilsko industrijo, kar pomeni, da so naši izdelki izdelani kakovostno, po strogih merilih, standardih in pod budnim očesom vsakega izmed zaposlenih. Prvi vtis, ki ga dobijo kupci, pa je stik z našimi zaposlenimi. Ker se zavedamo, da urejenost zaposlenih vpliva tudi na sam posel, smo se pred leti odločili sodelovati z Leo Pisani, ki nam je pomagala izoblikovati Kodeks oblačenja. Izdelan je tako za top management kot za preostale zaposlene in opredeljuje tudi primernost in kulturo oblačenja ob različnih priložnostih.
Hkrati naj omenim, da smo za naše sodelavke ob dnevu žena organizirali delavnice, katerih so se z veseljem udeležile in tudi vidno upoštevale njene nasvete.

Iztok Stanonik, predsednik uprave
Polycom Škofja Loka


Predavanje o poslovni kulturi oblačenja, ki ga je imela Lea za naše svetovalce v prodaji, je bilo odlično. Udeleženci so se med predavanjem zabavali, a se ob tem tudi veliko naučili. Urejena zunanja podoba prodajnega osebja lahko vsekakor precej pripomore k uspešni prodaji. Res je, kar pravijo: obleka naredi človeka.

Samo Križaj, direktor
Sika Slovenija


Predavanje gospe Lee Pisani na Fakulteti za strojništvo v Mariboru v soorganizaciji Kariernega centra UM in društva ALUMNI FS je bilo odlično izpeljano in ilustrativno podkrepljeno s praktičnimi primeri. Za študente, bodoče akademsko izobražene strokovnjake, je bil dogodek odlična popotnica in obvezen dodatek mehkih znanj k  njihovemu strokovnemu razvoju, ki temelji na formalnem izobraževanju. Predavanje jim bo bistveno olajšalo razumevanje pravil poslovnega sveta in zahteve protokola ter tako po diplomi olajšalo vstop v realno poslovno okolje.

izr. prof. dr. Karl Gotlih,
tajnik Društva ALUMNI Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru.


Odziv zadovoljne udeleženke po individualnem svetovanju

Srečanje z vami je bilo čudovito doživetje. Res ste pretanjena psihologinja, ki iz vsakega izbrska najlepše in z veliko tankočutnostjo predlaga najboljše.
Cenim vaše nasvete, zato sem takoj začela nase gledati z drugimi očmi. Resnično sem “pospravila” kose obleke, ki me ne krasijo, obdržala “tiste z upanjem” in dobre kose. Tudi upajoči se bodo na meni pojavili zgolj izjemoma, izpodrinili jih bodo novi, boljši. Človek prav rabi vas, da poveste to, kar tudi mi sami vemo, a ne zmoremo.

Katarina


Odziv zadovoljne udeleženke po Tradicionalnem nočnem nakupovanju

Rada bi se vam zahvalila  čudovito izkušnjo z nočnega nakupovanja. Obe s prijateljico sva bili navdušeni. Ona sicer tokrat ni veliko kupila, je bila pa tako zelo zadovoljna z vsem dogajanjem, čeprav se je na trenutke počutila, da morda ne spada v okolje Emporiuma. Pred letom dni se ji je porušil svet, v družino je prišla težka bolezen. Pred časom je izrazila željo, da bi nakupovala z vami in je bila presrečna, ko sem jo povabila na dogodek. Kozarček penine in sproščeno nakupovanje sta jo za par ur odtrgala iz vsakdanjih skrbi, nad vašim uvodom v prireditev pa je bila sploh navdušena.
Še enkrat vse pohvale vam in vaši ekipi. Zagotovo se še vidimo.

Mojca